Hop til indhold

Dialogforum

Et redskab til at nedbryde fordomme, fremme kritisk tænkning og dialog, udviklet af VisionPilot.

Her finder du udvalgte metoder og temaer fra VisionPilot's DialogForum til fri afbenyttelse: Download pdf

DialogForumet består normalt af to dele med følgende format (kan gennemføres sammen og hver for sig).

HoldingsSalon om kløfter

Formål: Det er vigtigt at kunne tale om svære emner, specielt med mennesker hvis meninger er forskellig fra ens egen. Formålet med Salonen er at mindske kløfterne, der opstår mellem mennesker; bedre forstå, hvorfor disse kløfter opstår; hvilke bevæggrunde, der typisk eksisterer på begge sider – samt give redskaber, der kan hjælpe til at mindske afstandene mellem os.

Format

  • Information - Diskussion - Refleksion - Læring. Med VisionPilot som procesledere.

Gennem 2-3 timers proces med relevant input, dialog og øvelser til at identificere og formindske de kløfter, der er - både sagte og usagte.

NUance – Nuanceret dialog og kritisk tænkning

Formål: Dette koncept er udviklet for at styrke unges kritiske tænkning, især overfor medier og sociale medier. Der tages udgangspunkt i integrationsdebatten, da den ofte synes meget unuanceret. Ofte præget af yderpunkter, underrepræsentation og fordrejninger.

Format

  • Introduktion – indlæg af anden etniske speakers – dialog med skoleelever
  • Kritisk tænkning: DialogForum startes med præsentation af kritisk tænkning, mediebilledet vs. virkeligheden og statistikker om integration.
  • Nedbryde fordomme:  Vores unge anden etniske speakers fortæller om deres liv og om, hvordan det er f.eks. at bo i Gellerup.
  • Dialog:  Gennem en mobil app kan eleverne stille spørgsmål og få svar fra os og speakerne om alt det,de kunne være nysgerrige på.

VisionPilot

VisionPilot udvikler projekter og koncepter og fører dem ud i livet; gennemfører desuden Samtale-, Fremtids- og Dilemmasalons og workshops. VisionPilot har samlet mere end 25 års erfaring med alt fra konceptudvikling, projektledelse og -udvikling til inklusion og læring.

Se mere på www.visionpilot.dk