Hop til indhold

Børn og unges online-liv på kanten: Hvordan forebygger vi, at det udvikler sig ekstremt?

Bliv klogere på, hvad der er på spil i børn og unges digitale liv, samt i tilgange og metoder til at forebygge online-ekstremisme.

Sammen med professionshøjskolerne Absalon og UCL samt Red Barnet udbyder Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme uddannelsen; ”Børn og unges online-liv på kanten. Hvordan forebygger vi, at det udvikler sig ekstremt?”, som er målrettet kommunale medarbejdere med kontakt til børn og unge som for eksempel SSP-medarbejdere, lærere, klubmedarbejdere og pædagoger.

På uddannelsen vil du arbejde med at udvikle metoder og greb med din egen praksis som omdrejningspunkt. Fokus er på krydsfeltet mellem på den ene side de almene processer i relation til identitet, tilhørsforhold og in- og eksklusion og på den anden side de særlige fænomener, som børn og unge møder, når processerne finder sted online, såsom grooming, propaganda, rekruttering, konspirationsteorier, misinformation mv.

Uddannelsen kan tages i både Roskilde (opstart 7. juni) og Vejle (10. august), hvor der er tilmeldingsfrist henholdsvis 2. juni og 1. august. Uddannelsen varer over fem dage. Se datoerne herunder.

Roskilde: 7. juni - 8. juni - 14. juni - 15. juni - 21. juni

Vejle: 10. august - 17. august - 24. august - 31. august - 7. september

Du kan læse mere om uddannelsen og tilmelde dig her: Børn og unges online-liv på kanten