Hop til indhold

Kickstart elevrådet

Inspirationsfilm fra to erhvervsskoler med henblik på at sætte fokus på, hvordan et elevråd kan kickstartes. Filmene er tænkt som et oplæg til en fælles refleksion og et efterfølgende udviklingsarbejde.

Elevrådsarbejde er enormt vigtigt. Eleverne får mulighed for at gøre en forskel for hinanden og sig selv, og de får mulighed for at praktisere demokratiet og derigennem få en større demokratisk forståelse og dannelse. Det er skolens opgave at være med til at sikre, at elevrådet ikke er bare er et råd, men derimod giver eleverne mulighed for at ændre såvel små som store ting på skolen.

To erhvervsskoler, Roskilde Tekniske Skole og SOSU Herning, har begge arbejdet meget med deres elevråd. De oplever særlige udfordringer med at starte et elevråd op på en erhvervsskole, fordi eleverne veksler mellem skole- og praktikperioder. De to skoler har dog begge to fundet deres vej til at få succes med elevrådet, som de fortæller om i nedenstående film. Filmene adresserer særlige udfordringer ved elevrådsarbejde på erhvervsskoler, men kan inspirere alle til at arbejde mere med elevråd.

Roskilde Tekniske Skole - www.rts.dk

 

Social- og Sundhedsskolen Herning - www.sosuherning.dk