Ny kampagne skal booste minoritetskvinders frihedskamp

Styrelsen for International Rekruttering og Integration lancerer i dag en oplysningskampagne, der sætter fokus på negativ social kontrol og æresrelaterede konflikter.

Ingen bør i dagens Danmark undertrykkes og presses til at leve et bestemt liv som følge af negativ social kontrol. Derfor har udlændinge- og integrationsministeren taget initiativ til en oplysningskampagne, der sættes i søen i dag.

Kampagnen består af videoer med tre kvinder, der på hver sin måde har været udsat for negativ social kontrol. Videoerne omhandler problemstillinger, som er genkendelige for mange unge kvinder i Danmark, som eksempelvis overvågning og kontrol, religiøs chikane, rygtesamfund, parallelsamfund, genopdragelsesrejser og arrangerede ægteskaber.

De tre stærke kvinder i videoerne står frem med deres fortælling for at inspirere andre kvinder til at sige fra over for den undertrykkelse, de kan være udsat for. Samtidig ønsker de at bane vejen for, at fremtidige generationer af danske kvinder kan leve frie liv i overensstemmelse med egne ambitioner og drømme.

Du kan se videoerne og læse mere om oplysningskampagnen på Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside: Ny kampagne skal booste minoritetskvinders frihedskamp