Hop til indhold

Kritisk tænkning

I børn og unges demokratiske udvikling er kritisk tænkning en vigtig byggesten, der ruster dem til at indgå i en demokratisk dialog og skærper deres evne til at forholde sig kritisk, analytisk og reflekterede til alle former for kommunikation. Her på siden kan du finde inspiration og konkrete øvelser til arbejdet med kritisk tænkning.

Litteraturstudie om kritisk tænkning

Litteraturstudiet, udviklet af Rambøll, fremhæver, hvordan fagprofessionelle fra dagtilbud, grundskoler og ungdomsuddannelser kan anvende indsatser og greb i den pædagogiske praksis, der kan være med til at opbygge, udvikle og styrke børn og unges kritiske tænkning.

Redskaber til arbejdet med kritisk tænkning i dagtilbuddet

Henvendt til det pædagogiske personale i dagtilbud. To konkrete øvelser stiller skarpt på arbejdet med at udvikle børns evne til kritisk tænkning i dagtilbuddet. De fremhævede øvelser er fra inspirationsmaterialet til dagtilbud: "Deltagelsesmuligheder og demokratiske fællesskaber", som også kan hentes på siden.

Redskaber til arbejdet med kritisk tænkning i gymnasiet

Henvendt til gymnasielærere. Tre praktiske øvelser, der kan hjælpe arbejdet med kritisk tænkning og normundersøgende undervisning i gang på gymnasiet. De fremhævede øvelser er fra materialet "Normer på spil i undervisningen", som også kan hentes på siden.