Koncentrat billede

Koncentrat

Koncentrat er et nyt ungdomsmedie, der leverer aktuelle overbliksnyheder med undervisningsforløb til unge og lærere i landets udskoling.


Mediet er drevet af journalister og lærere, der har til formål at fremme et alsidigt og mangfoldigt udbud af nyheder af samfundsmæssig og kulturel karakter med henblik på at styrke det danske demokrati og den demokratiske debat.

Sammen med Undervisningsministeriet har Koncentrat et mål om at gøre de unge til vidende og engagerede medborgere med den demokratiske selvtillid i orden. Samtidig er Koncentrats kombination af nyheder og forløb en hjælpende hånd, så landets lærere lettere kan bringe aktualitet ind i den daglige undervisning. Læs mere på www.koncentrat.dk, hvor du i forbindelse med kampagnen ’Demokrati under udvikling’ kan prøve mediet gratis i 30 dage.

Læs og lad dig inspirere af fem udvalgte koncentrater:

Pressede unge, foren jer

I dette koncentrat, som er det sidste i serien 'Unge under pres', interviewer vi Mia på 18, der har en masse gode tanker om, hvordan unge skal forholde sig til de mange krav, der rammer dem i disse år. 

Pressede unge, foren jer

De rykker verden i 2018

I dette koncentrat beskriver vi, hvordan unge over hele verden påvirker deres samfund, selvom de er under 18. Der er også et videointerview med Nicolai Boysen, der fortæller hvordan man starter et ungdomsråd. 

De rykker verden i 2018

Fake news

Fake news har spredt sig vildt på Facebook, YouTube og andre sociale medier siden 2016. I dette koncentrat sættes fokus på, hvordan man kan skelne mellem fake news og rigtige nyheder, og hvordan vi undgår at blive narret igen og igen.

Fake news

Plastik er genialt og katastrofalt

Plastik er en stor hjælp i dagligdagen, men også en kilde til forurening. I dette koncentrat taler vi med Victoria, som hver dag gør en stor indsats for at indsamle plastik fra naturen. Hun viser hvordan i denne video.

Plastik er genialt og katastrofalt

På besøg i Danmarks ghettoer

I disse måneder er der stor diskussion om de danske ghettoer. I dette koncentrat tager vi blandt andet på besøg i ghettoen Tingbjerg, hvor vi videointerviewer Ibrahim Ibrahim om, hvad han synes om at bo i en ghetto, hvad han synes om betegnelsen ghetto og hvad ghettoens unge gør for at engagere sig i det danske demokrati. 

På besøg i Danmarks ghettoer

Vil du arbejde videre med koncentraterne i din undervisning, kan du lade dig inspirere af disse undervisningsmaterialer:

Sæt dit aftryk (emu.dk)

Bibliotekspakke: Fake news, reseach og kildekritik (emu.dk)

Elevrådsarbejde (emu.dk)

Caseøvelse: Den svære samtale (emu.dk)

Den demokratiske samtale (emu.dk)

Danske skoleelevers arbejde (emu.dk)

Sådan fanger du din politikers opmærksomhed (emu.dk)

Bevægelseslegen: Gæt et udvalg (emu.dk)

Podcast: ”Hvad mener du egentlig?"